Isteri Kepada Ulil Amri UMNO - Perwakilan UMNO Jelebu, Datuk Jamaluddin Alias

Sabtu, 21 Mei 2011

suruh Ismail Sabery & Najib naik basikal ....


Jelas beliau, harga petrol di Malaysia masih jauh lebih murah berbanding China yang menjual petrol RON 93 pada harga RM3.80 seliter manakala Indonesia, RM3.20 bagi petrol RON92. Lagi di sinun.

Ngapa tak dibanding dengan Negara Zimbabwe ke atau Burkina Faso ke ? Tahniah kepada die hard supporter UMNO. Sokong la depa lagi .... Nabi SAW pernah bersabda :

عن أَوْسَ بن شُرَحْبِيلَ رضي الله عن ، أَنَّهُ سَمِعَ رَسُولَ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ يَقُولُ : مَنْ مَشَى مَعَ ظَالِمٍ لِيُعِينَهُ وَهُوَ يَعْلَمُ أَنَّهُ ظَالِمٌ ، فَقَدْ خَرَجَ مِنَ الإِسْلامِ. ﴿رواه الطبراني﴾

Daripada Aus bin Surajil r.a. bahawa dia mendengar Rasulullah SAW bersabda :"Barangsiapa berjalan bersama seorang yang zalim untuk membantunya dan dia mengetahui bahawa orang itu zalim maka dia telah ke luar dari agama Islam." (HR At Thabrani)

Keluar dari Islam = KAFIR !!!! WAllahua'alam ....

2 ulasan:

 1. Panas Berapi !! Meletop-Letop... Bakal Meledak Tak Lama Lagi !!
  Pendapatan Pasif (Tanpa Menaja) RM 9837 Setiap Bulan !!

  http://sway2u.blogspot.com
  012-571 2456

  BalasPadam
 2. Mak Long Assalamualaikum.

  Biarkan Najib dan Bapa Dafi menjadi bangang dengan membandingkan negara mempunyai penduduk teramai di dunia.

  China mempunyai 1.31 bilion rakyat dan India mempunyai 1.21 bilion rakyat BERBANDING MALAYSIA MEMPUNYAI 28 JUTA rakyat. Jadi tak adil membandingkan negara tersebut kerana ia menyalahi hukum supply and demand kerana negara penduduk ramai permintaan minyak tak sama dengan permintaan minyak negara penduduk sikit.

  Contoh terdekat ialah Indonesia, walaupun Indonesia pengeluaran minyak lebih banyak dari Malaysia tetapi pengeluaran minyak itu tak cukup nak tampung 240 juta rakyat Indonesia, Indonesia terpaksa import minyak untuk pastikan rakyatnya mempunyai minyak.

  Lagi contoh terbaik ialah Turkmenistan, walaupun Turkmenistan pengeluaran minyak sedikit tetapi harga petrol murah kerana hasilnya melebihi keperluan rakyat Turkmenistan sebanyak 5.1 juta rakyat.

  BalasPadam

BANTULAH BEKAS AKTIVIS PAS CAWANGAN KG SERI KINTA INI - KLIK KANAN DI GAMBAR UNTUK SAIZ LEBIH JELAS

BANTULAH BEKAS AKTIVIS PAS CAWANGAN KG SERI KINTA INI - KLIK KANAN DI GAMBAR UNTUK SAIZ LEBIH JELAS
HASANUDDIN BIN MD ALI - AKAUN MAYBANK - 108039075015

Tuan Guru Nik Aziz antara 500 ulama yang hebat di dunia