Isteri Kepada Ulil Amri UMNO - Perwakilan UMNO Jelebu, Datuk Jamaluddin Alias

Jumaat, 28 September 2012

IKAN YANG CERDIK TIDAK AKAN MAKAN UMPAN DENGAN KAIL-KAILNYA SEKALI !!!! !!!!

Perrrgghh ... lama betul mAklonG tak buat posting blog ni. Dah lah Blogger tukar layout unterface nya, mAklonG jadi pening. Kali ni mAklonG terpanggil nak post satu issue yang tengah panas la ni. Issue Najib menaburkan macam-macam gula-gula untuk meraih sokongan undi rakyat pada UMNO (parti syaitan yang dikenali) dan Be End. Ceritanya ada kat sini.

Cuma mAklonG nak pesan; kita ni diibaratkan macam ikan, dan Najib si pengail. Hanya ikan bodoh saja yang akan makan umpan dengan mata-mata kailnya sekali. Fikir-fikirkanlah !!!! Maklumle kononnya nak menepati tema Hari Kemerdekaan nya tu. Allah SWT Berfirman:

يَا أَيُّهَا النَّاسُ إِنَّ وَعْدَ اللَّهِ حَقٌّ ۖ فَلَا تَغُرَّنَّكُمُ الْحَيَاةُ الدُّنْيَا ۖ وَلَا يَغُرَّنَّكُم بِاللَّهِ الْغَرُورُ ﴿٥﴾

"Wahai umat manusia, sesungguhnya janji Allah (membalas amal kamu) adalah benar; maka janganlah kamu diperdayakan oleh (janji-janji) kemewahan hidup di dunia dan janganlah Syaitan yang menjadi sebesar-besar penipu itu berpeluang menyebabkan kamu terpedaya dengan (kemurahan) Allah (lalu kamu lalai dan menderhaka)." (QS Fathir : 5) 

Jangan terpedaya dengan janji-janji syaitan (yang dikenali). WAllahua'alam....

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

BANTULAH BEKAS AKTIVIS PAS CAWANGAN KG SERI KINTA INI - KLIK KANAN DI GAMBAR UNTUK SAIZ LEBIH JELAS

BANTULAH BEKAS AKTIVIS PAS CAWANGAN KG SERI KINTA INI - KLIK KANAN DI GAMBAR UNTUK SAIZ LEBIH JELAS
HASANUDDIN BIN MD ALI - AKAUN MAYBANK - 108039075015

Tuan Guru Nik Aziz antara 500 ulama yang hebat di dunia