Isteri Kepada Ulil Amri UMNO - Perwakilan UMNO Jelebu, Datuk Jamaluddin Alias

Khamis, 29 September 2011

masa depan sekolah agama rakyat makin malap ....


JOHOR BARU: Tan Sri Muhyiddin Yassin hari ini menyarankan agar Sekolah Agama Rakyat (SAR) khususnya di Johor menyertai Sekolah Agama Bantuan Kerajaan (SABK) di bawah Kementerian Pelajaran bagi membolehkan mereka menikmati peruntukan dan bantuan Kerajaan Pusat. Lagi kat sana.

Apa tujuannya ? Supaya UMNO/BN dapat memantau dan mengawal sekolah-sekolah ini dari melawan kerajaan. Bila sekolah-sekolah ni dah disogok dengan duit, senang la barua-barua Amerika ni nak kawal sekolah-sekolah ni. Duit .... ibarat tali yang menyucuk hidung lembu. Ceritanya ada lagi kat sini.

Ingatlah, sabda Nabi s.a.w ini :

عَنْ هُرَيْرَةَ رَضِيَ اللَّهُ عَنْهُ يَقُولُ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ
يَخْرُجُ فِي آخِرِ الزَّمَانِ رِجَالٌ يَخْتِلُونَ الدُّنْيَا بِالدِّينِ يَلْبَسُونَ لِلنَّاسِ جُلُودَ الضَّأْنِ مِنْ اللِّينِ أَلْسِنَتُهُمْ أَحْلَى مِنْ السُّكَّرِ وَقُلُوبُهُمْ قُلُوبُ الذِّئَابِ ....( رواه الترمذي )

Daripada Abu Hurairah ra. berkata: Rasulullah saw. bersabda; "Akan timbul di akhir zaman orang-orang yang mencari keuntungan dunia dengan menjual agama. Mereka menunjukkan kepada orang lain pakaian yang dibuat daripada kulit kambing (berpura-pura zuhud dari dunia) untuk mendapat simpati orang ramai, dan percakapan mereka lebih manis daripada gula. Padahal hati mereka adalah hati serigala (mempunyai tujuan-tujuan yang jahat)...." (HR Tirmizi)

WAllahua'alam ....

1 ulasan:

  1. itulah masalah sebenarnya,nak bagi pendidikan agama kat anak2 pun susah.kat sek.keb. mata pelajaran agama islam 80 minit ja seminggu,apa boleh diajar dalam tempuh ter sebut?nak hantar kat SAR yuran dia tinggi,berapa kerat sangat orang kampung yangt mampu.bila dah kurang pendidikan agama banyaklah keruntuhan akhlak berlaku.jadi mahyuddin tolong fikirkan.kalau orang cakap malaysia negara sekular hangpa melenting semacam.negara islam ka malaysia ini?

    BalasPadam

BANTULAH BEKAS AKTIVIS PAS CAWANGAN KG SERI KINTA INI - KLIK KANAN DI GAMBAR UNTUK SAIZ LEBIH JELAS

BANTULAH BEKAS AKTIVIS PAS CAWANGAN KG SERI KINTA INI - KLIK KANAN DI GAMBAR UNTUK SAIZ LEBIH JELAS
HASANUDDIN BIN MD ALI - AKAUN MAYBANK - 108039075015

Tuan Guru Nik Aziz antara 500 ulama yang hebat di dunia