Isteri Kepada Ulil Amri UMNO - Perwakilan UMNO Jelebu, Datuk Jamaluddin Alias

Selasa, 1 September 2009

1Malaysia : Rakyat didungukan


KL:
Minyak petrol RON95 yang menggantikan RON92 dijual pada harga RM1.80 seliter manakala RON97 pada RM2.05 seliter mulai esok. Berita lagi di sini.

Nabi S.A.W bersabda: "Apabila Allah menghendaki kebaikan bagi suatu kaum maka dijadikan pemimpin-pemimpin mereka orang-orang yang bijaksana dan dijadikan ulama-ulama mereka menangani hukum dan peradilan. Juga Allah jadikan harta-benda di tangan orang-orang yang dermawan. Namun, jika Allah menghendaki keburukan bagi suatu kaum maka Dia menjadikan pemimpin-pemimpin mereka orang-orang yang berakhlak rendah. DijadikanNya orang-orang dungu yang menangani hukum dan peradilan, dan harta berada di tangan orang-orang kedekut. " (HR. Ad-Dailami)

Masalahnya, pemimpin-pemimpin 1Malaysia ni akhlaknya, bagaimana? Kalau isi rumahnya pun tak terpimpin, bagaimana nak memimpin negara. Pakat hancur kebunlah negara.

Jika pemimpin-pemimpin 1Malaysia ni berakhlak mulia, mempunyai iman yang sah disisi Allah dan bertaqwa, percayalah Allah S.W.T akan memberi keberkatan dan kekayaan. Allah Menegaskannya dalam Firmannya dalam Surah Al A'raaf pada Ayat 96 yang bermaksud. A'uzubILLAHi minas syaitonirrojim. "Jikalau sekiranya penduduk negeri-negeri beriman dan bertakwa, pastilah Kami akan melimpahkan kepada mereka keberkatan (kebaikan dan kekayaan hasil) dari langit dan bumi, tetapi mereka mendustakan (ayat-ayat Kami) itu, maka Kami siksa mereka disebabkan perbuatannya." ShodaqAllahul'Azim.

WAllahua'alam ....

1 ulasan:

BANTULAH BEKAS AKTIVIS PAS CAWANGAN KG SERI KINTA INI - KLIK KANAN DI GAMBAR UNTUK SAIZ LEBIH JELAS

BANTULAH BEKAS AKTIVIS PAS CAWANGAN KG SERI KINTA INI - KLIK KANAN DI GAMBAR UNTUK SAIZ LEBIH JELAS
HASANUDDIN BIN MD ALI - AKAUN MAYBANK - 108039075015

Tuan Guru Nik Aziz antara 500 ulama yang hebat di dunia